Web Analytics Made Easy - Statcounter

داستان ادغام دانشگاه‌های مختلف که در دوران وزارت منصور غلامی به شدت داغ شده، در تازه‌ترین قسمت خود جالب‌تر از قبل پی گرفته می‌شود؛ با ادغامی که یکی از افراد دخیل در آن تاکید دارد «ادغام نیست!»
به گزارش «تابناک»، پس از انتشار سلسله اخبار ضد و نقیضی که حکایت از برنامه وزارت علوم برای ادغام برخی دانشگاه‌های کشورمان در یکدیگر داشت، طی روز‌های اخیر نوبت دانشگاه‌های «پیام نور» و «فنی و حرفه‌ای» بود که ادغامشان مطرح شود و تعجب آفرینی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شایعه‌ای که چندان معتبر به نظر نمی‌رسید و حتی می‌شد حدس زد که ریشه شکل گیری و طرح آن، امضای تفاهم نامه میان این دانشگاه و سازمان فنی و حرفه‌ای کشورمان در هفته گذشته باشد که در آن، سازمان فنی و حرفه‌ای به دانشگاه فنی و حرفه‌ای تغییر کرده و امضای تفاهم نامه همکاری برای توانمندسازی دانشجویان و دانش آموختگان پیام نور، به امضای تفاهم نامه‌ای برای ادغام، قلب شده است.
این در حالی بود که طی یکی دو سال اخیر در چند نوبت اخباری در خصوص ادغام دانشگاه پیام نور با دانشگاه علمی کاربردی منتشر شده بود که هرچند رد شده بود، اما گزاره‌ای تایید کننده برای شایعه اخیر به شمار می‌آمد و همه چیز را در هاله‌ای از ابهام فرو می‌برد.
ماجرا زمانی مبهم‌تر می‌شود که بدانیم از مدت‌ها پیشتر، برنامه‌ای سر لوحه امور در دانشگاه پیام نور قرار گرفته که بر اساس آن، قرار است این دانشگاه منطقه‌ای شود. رویکردی که اگرچه با انتقاد برخی اساتید و دانشجویان این دانشگاه مواجه شده، اما برنامه محتوم این مرکز آموزش عالی وسیع است که در در اساسنامه این دانشگاه نیز آمده است.
رویدادی که محمدرضا زمانی، رئیس این دانشگاه در روز‌های آغازین امسال، در دیدار نوروزی خود با مدیران، اعضای هیات علمی و کارکنان سازمان مرکزی پیام نور از اجرایی شدن آن پیش از آغاز سال تحصیلی جدید خبر داده بود، اما هنوز جامه عمل نپوشیده تا طرح شایعه ادغام این دانشگاه، مهم‌تر جلوه کند.
ابهاماتی که صبح امروز پررنگ‌تر از قبل هم شدند چراکه خبر رسید دانشگاه پیام نور تفاهم نامه‌ای با کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران منعقد کرده است. تفاهم نامه‌ای که نشان از گرایش مدیران این دانشگاه به حرفه آموزی و فنی شدن دارد و به نوعی موید ادغام احتمالی این دانشگاه و دانشگاه فنی و حرفه‌ای است.
استنباطی که رئیس دانشگاه پیام نور آن را رد می‌کند و می‌گوید: «بحث ادغام دانشگاه پیام نور با فنی و حرفه‌ای وجود ندارد و بحث این بود که واحد‌های کوچک دانشگاه پیام نور و علمی کاربردی در واحد‌های بزرگتر ساماندهی شده و ادغام شود، ولی بحث ادغام آن‌ها وجود ندارد.»
زمانی که در حاشیه نشست امضای تفاهم نامه با خبرنگاران سخن می‌گفت، در ادامه در خصوص منطقه‌ای شدن دانشگاه پیام نور گفت: «منطقه‌ای شدن این دانشگاه به آمایش آموزش عالی که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، بر می‌گردد و در اساسنامه دانشگاه پیام نور و توسط هیئت امنای دانشگاه این موضوع تأیید شده و در حال بحث و بررسی است و نیاز به جمع آوری اطلاعات در مورد نحوه ساماندهی دانشگاه دارد.»
وی در ادامه منطقه‌ای شدن دانشگاه پیام نور را منوط به اموری خواند که هنوز انجام نشده‌اند و گفت: «هر چند دانشگاه پیام نور الزام قانونی دارد که به سمت منطقه‌ای شدن حرکت کند، اما تا زمانی که ما اطلاعات جمع نکرده و به وزارت علوم ارائه ندهیم و به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی نرسانیم، هیچ اقدامی نمی‌توان انجام داد و دانشگاه پیام نور تاکنون قدم عملی برای منطقه‌ای شدن پیام نور برنداشته، اما در حال جمع آوری اطلاعات است.»
اما عجیب‌ترین قسمت سخنان رئیس دانشگاه پیام نور آنجایی بود که برخلاف سخنان قبلی اش، تلویحا ادغام این دانشگاه با دانشگاه فنی و حرفه‌ای را تایید کرد و گفت: «این ساماندهی در رشته‌ها و مراکز و در تمام موارد خواهد بود و در این زمینه با معاونت پژوهشی وزارت علوم، دانشگاه فنی حرفه ای، معاونت علمی ریاست جمهوری هماهنگ هستیم.»
سخنانی ضد و نقیض که اگر از آن‌ها نتیجه بگیریم به زودی دو دانشگاه پیام نور و فنی و حرفه‌ای، دست کم در سطح برخی واحد‌های کوچک‌تر ادغام خواهند شد، به نظر به بیراهه نرفته‌ایم. ادغامی متفاوت که که ظاهرا قرار نیست به حذف نام و عنوان هیچ کدام از این دانشگاه‌ها منجر شود و صرفا در بخش‌هایی از بدنه این دانشگاه‌ها رخ خواهد داد؛ بخش‌هایی محدود که معلوم نیست با ادغام، به زیرمجموعه پیام نور پیوند خواهند خورد یا زیرمجموعه دانشگاه فنی و حرفه‌ای!  

منبع: تابناک

کلیدواژه: ادغام دانشگاه پیام نور دانشگاه فنی و حرفه ای تفاهم نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۴۳۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود یک هزار عضو هیات علمی در دانشگاه فنی و حرفه ای

عرفان خسرویان در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره جذب اعضای هیات علمی در دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: جذب هیات علمی در دانشگاه فنی و حرفه ای از طریق فراخوان وزارت علوم انجام شده و تابع قوانین و سیاست‌های وزارت علوم است.

وی ادامه داد: منتها چون دانشگاه فنی و حرفه ای در زیرنظام مهارتی قرار دارد علاوه‌ بر شرایط عمومی که در فراخوان‌ها وجود دارد یک آزمون تخصصی نیز در دانشگاه وجود دارد که متقاضیان هیات علمی دانشگاه فنی‌حرفه‌ای باید این آزمون‌های تخصصی را هم بگذرانند تا جذب دانشگاه شوند.

وی درباره سهمیه جذب در دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: سهمیه دانشگاه در فراخوان قبلی جذب ۶۰ نفر بود و این سهمیه خیلی ناچیز است پیگیر افزایش آن هستیم تا کمبود عضو هیات علمی در این دانشگاه را جبران کنیم.

رییس دانشگاه فنی و حرفه ای افزود: تقریبا خروجی هیات علمی ما که سال گذشته بازنشسته شده اند حدود هفتاد الی هشتاد نفر هستند که قاعدتاً طبق استانداردها باید این سهمیه افزایش پیدا می‌کرد ولی در مجموع در سازمان اداری استخدامی سهمیه جذب دانشگاه محدود است این مشکل وجود دارد و به‌دنبال اصلاح آن هستیم.

وی ادامه داد: همه قوانین و مقررات کشور می‌گوید که چه به‌لحاظ نیروی انسانی چه به‌لحاظ ساختار و چه به‌لحاظ زیرساخت مطابق اسناد برنامه توسعه کشور باید دانشگاه فنی‌حرفه‌ای کشور توسعه پیدا کند حالا ممکن است یک مقاومت هایی در بخش‌های اجرایی وجود داشته باشد که امیدواریم با جلسات کارشناسی این‌ها برطرف شود این اتفاق بیفتد و هرم منابع انسانی ما اصلاح شود تا بتوانیم این کمبود نیرو را جبران کنیم.

وی درباره اینکه چه تعداد کمبود هیات علمی در دانشگاه فنی و حرفه ای وجود دارد گفت: ضریب هیات‌علمی در دانشگاه ما یک به 180 است و حداقل نیاز به جذب یک هزار عضو هیات علمی دیگر در دانشگاه داریم، مقدمات آن از طریق وزارت علوم و سازمان اداری استخدامی درحال فراهم شدن است اگر یک هزار عضو هیات علمی دیگر به دانشگاه اضافه شود ضریب ما یک به 100 شده و اصلاح می‌شود درحال‌حاضر 700 عضو هیات علمی داریم و بیست و یک هزار نیروی حق تا تدریس با دانشگاه همکاری می‌کنند.

کد خبر 6097934

دیگر خبرها

  • ادغام یا تغییر رویکرد در انتظار دانشگاه‌های کم دانشجو
  • اظهارات رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان کرمان در مورد بورسیه صنعتی دانشجویان
  • وزیر علوم: دانشگاه‌های کم‌دانشجو ادغام می‌شوند
  • پاسخ مبهم ام باپه به سوال خبرنگاران در مورد آخرین بازی اروپایی او برای پاری سن ژرمن
  • وزیر علوم: دانشگاه‌های کم دانشجو ادغام می‌شوند
  • تجلیل از اساتید دانشگاه پیام نور مهاباد
  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه
  • آمادگی گروه معماری دانشگاه آزاد برای طراحی ساخت ۵۰ هزار واحد مسکن
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • کمبود یک هزار عضو هیات علمی در دانشگاه فنی و حرفه ای